Reglement 2016 Achterhoekbokaal Mennen en Vaardigheid

Door vier men-verenigingen in de Gelderse Achterhoek wordt in 2016 een outdoor competitie om de Achterhoekbokalen mennen en vaardigheid georganiseerd. De wisselbekers voor deze competitie zijn aangeboden door de familie Middelkoop uit Doetinchem.

De competitie wordt gehouden in de volgende plaatsen en op de volgende data:

Hamelandse Menners Geesteren gld 16 mei
In Stap en Draf Hengelo gld 4 juni
Onder de Zweppe Westendorp 25 juni
Menvereniging Winterswijk Winterswijk 24 juli
Hamelandse Menners Geesteren gld 10 september

Menners met startpas en hobby/impuls menners uit het hele land kunnen aan deze competitie meedoen.De wedstrijden vallen geheel onder de wedstrijdreglementen van de KNHS en tellen dan ook als zodanig mee voor puntenregistratie.

Ter stimulering van de mensport zijn voor de hobby/impuls klasse aparte wisselbekers beschikbaar voor het mennen en de vaardigheid.

De competitie’s zullen in handicap
– paarden / pony’s
– enkel / tweespan
– alle klassenworden verreden.

Om voor de Achterhoekbokaal Dressuur in aanmerking te komen dienen minimaal 6 dressuurproeven te zijn verreden. Voor de Vaardigheidsbokaal dienen minimaal 3 vaardigheidsproeven te zijn verreden.

Als organisatoren van de competitie hebben wij besloten deze wisselbekers blijvend te laten rouleren en niet beschikbaar te stellen aan een combinatie die een beker 3 x achter elkaar of 5 x heeft gewonnen.

Als is deelgenomen aan bovengenoemde wedstrijden worden uw resultaten vanzelf meegenomen in de berekeningen, aparte opgave voor de competitie is niet nodig.
Men dient zich wel per wedstrijd apart op te geven bij de desbetreffende organiserende vereniging.
Zie voor inschrijfgegevens de KNHS Wedstrijdkalender, Startlijsten of de website van de organiserende vereniging.