PSC Lichtenvoorde 17 en 18 december in het teken van Mensport

placeholder-mennen-vierspan-vaardigheid

Regio Mennen Achterhoek (RMA) organiseert op 17 en 18 december 2016 een menwedstrijd in het Paardensportcentrum Lichtenvoorde in Vragender. Zaterdag wordt een officiële KNHS Men- en Vaardigheidswedstrijd verreden en zondag een Minimarathon.

RMA is een samenwerkingsverband van zeven Achterhoekse menverenigingen:

  • De Koetsiers
  • Hamelandse menners
  • In t ’ Tuug
  • Mensport Winterswijk
  • Menvereniging Winterswijk oud gerij
  • Onder de Zweppe
  • In Stap en Draf

De menwedstrijd
Zaterdags worden 2 menproeven en 2 vaardigheidsproeven verreden. De menproeven en vaardigheidsproeven van de startpashouders tellen tevens voor de selectie voor het Indoorkampioenschap van Mendistrict Oost dat op 4 maart 2017 wordt gehouden in Putten voor de paarden en op 11 maart voor de pony’s in Ermelo.

Zondags kan 2 keer het Minimarathonparcours worden verreden en voor de rubriekswinnaars is er aan het einde van de dag een finale ronde.

Beide dagen is deelname mogelijk door startpashouders, hobbyrijders en hobbyrijders jeugd tot en met 14 jaar.

De accommodatie
De accommodatie in Vragender is zo groot dat 2 menbanen kunnen worden uitgelegd en er binnen nog voldoende losrijruimte is. De menproeven worden in een 20×60 m baan ( de minimale afmetingen volgens KNHS voorschriften) verreden.

Inschrijving kan vanaf 1 oktober voor beide dagen via MijnKNHS voor startpashouders. Hobbyrijders graag aanmelding via telefoon of mail. Hobbyrijders Jeugd bij de aanmelding graag de leeftijd opgeven. Er is op zaterdag een beperkt aantal starts mogelijk omdat ‘s avonds de Minimarathon voor zondag opgebouwd moet worden.

Aanmeldingen – anders dan via MijnKNHS – voor de zaterdag kunnen naar
hamelandsemenners@hotmail.com – tel 0545-273369 en voor de zondag naar
menverenigingwinterswijk@gmail.com tel 06-51919464.

Bewaren

Bewaren