Aftrap competitie om Achterhoek Bokalen op 20 mei in Hengelo

Mendressuur en Vaardigheid

De competitie wordt in 2017 gehouden in de volgende plaatsen en op de volgende data:

  • 20 mei  in Hengelo Gld. (In Stap en Draf)
  • 5 juni in Geesteren Gld. (Hamelandse Menners)
  • 24 juni in Westendorp (Onder de Zweppe)
  • 23 juli in Winterswijk (Menvereniging Winterswijk)
  • 9 september in Geesteren Gld. (Hamelandse Menners)

Met en zonder startpas

Menners met startpas en hobby/impuls-menners uit het hele land kunnen aan deze competitie meedoen. De wedstrijden vallen geheel onder de wedstrijdreglementen van de KNHS en tellen dan ook als zodanig mee voor puntenregistratie.

De bokalen voor de mendressuur en voor de vaardigheid zijn aangeboden door de familie Middelkoop uit Doetinchem. Ter stimulering van de mensport zijn voor de hobby/impuls klasse aparte bekers beschikbaar gesteld voor de mendressuur en de vaardigheid.

Nieuwe prijzen

Dit jaar zijn er extra competitieprijzen beschikbaar gesteld. Het paardenscheerbedrijf Clip and Shine uit Klarenbeek, het bedrijf van Onne en Natasja Verheul, stellen twee paarden-/ponydekens beschikbaar. Eén voor de winnaar van de mendressuur van de startpas- en hobbyklasse en een paarden-/ponydeken voor de winnaar van de vaardigheid van de startpas en hobbyklasse.

Daarnaast worden dit jaar voor het eerst de Hippisch Achterhoek bokaal uitgereikt. De overall winnaars van de dressuur én vaardigheid (startpas- en hobbyklasse) winnen naast deze wisselbokaal bovendien een medaille en geldprijs. Ook de nummers twee en drie in deze overall competitie winnen een medaille en geldprijs.

De (tussen)stand van de competitie is zo spoedig mogelijk na iedere wedstrijd onder meer te volgen via de sponsor van de Hippisch Achterhoek bokaal.

In handicap

De competities zullen in handicap – alle klassen paarden en pony’s, enkel en tweespan – worden verreden.

Om voor de Achterhoekbokaal mendressuur in aanmerking te komen dienen de combinaties minimaal zes (van tien) dressuurproeven te hebben gereden. Voor de vaardigheidsbokaal dienen minimaal drie (van vijf) vaardigheidsproeven te zijn verreden. Om in aanmerking te komen voor de Hippisch Achterhoek bokaal tellen zes dressuurproeven en drie vaardigheidsproeven mee.

Deelnemers dienen zich per wedstrijd op te geven bij de desbetreffende organiserende verenigingen. Zie voor meer informatie, voorwaarden en inschrijfgegevens de KNHS wedstrijdkalender, Startlijsten, de website van de organiserende vereniging en Hippisch Achterhoek. Als is deelgenomen aan bovengenoemde wedstrijden worden de resultaten vanzelf meegenomen in de berekeningen. Aparte opgave voor de competitie is niet nodig.

2016

Bekijk hier de einduitslag van 2016

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren