Mencompetitite afgetrapt in Geesteren

[Bericht uit de Berkelland Nieuws]
 

Een deelnemer aan een vaardigheidswedstrijd van de Hamelandse Menners enkele weken geleden

Sport

Geesteren – De Hamelandse Menners houden op tweede pinksterdag weer hun KNHS mendag op de terreinen van de familie Berenschot aan de Boerenesweg te Geesteren. Dit is de eerste wedstrijd in de outdoorcompetitie om de Achterhoekbokalen mendressuur en vaardigheid.

Er wordt om 9.30 uur begonnen met de menproeven, met aansluitend om 10.00 uur de vaardigheidsproeven. De prijsuitreiking zal om ongeveer 15.00 uur zijn. Er doen zowel startpashouders als hobbyrijders mee uit het hele land met een enkelspan of tweespan pony’s of paarden.

De andere wedstrijden om de Achterhoekbokalen zijn op 2 juni in Hengelo (Gld.), 23 juni in Westendorp en 22 juli in Winterswijk. De finale wordt op 1 september verreden, wederom in Geesteren.

De bokalen voor mendressuur en vaardigheid worden aangeboden door de familie Middelkoop uit Doetinchem. Ter stimulering van de mensport zijn voor de hobby/impulsklasse aparte bekers beschikbaar gesteld.